Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 

De zorg schreeuwt om medewerkers; dat is al lang geweten. Er is een groot tekort aan verpleegkundigen en hoofdverpleegkundigen. De arbeidsmarkt zal de komende vijftien jaar bovendien nog verder krimpen. Niet-ingevulde vacatures doen de werkdruk op de vloer oplopen, wat op zijn beurt leidt tot meer ziekteverzuim en vervroegde uittreding uit het beroep. Klaartje Theunis en Sylvie Slangen pleiten in het tijdschrift Over.Werk van het Steunpunt Werk voor een brede aanpak.

"Opportuniteiten die ademruimte kunnen geven"    
 
 
 
 

Andere landen testen de 4-daagse werkweek met een arbeidsduurvermindering tot 32 uur zonder loonverlies. België volgt dit voorbeeld en lanceert een pilootstudie in bedrijven die vrijwillig deelnemen.

 
Deelnemen aan piloot
 
Bekijk de opname
 
 
 
 

We laten in elke Zorgwijzer tien levensvragen los op een zorgwijze. An Coucke gaf de fakkel door aan May Blockx. Zij startte in 1984 ‘Thuisverpleging Blockx’, een organisatie die uitgroeide van een eenmanszaak tot een groepspraktijk met 22 verpleegkundigen. May Blockx combineert haar praktijk met haar werk in de jeugdgevangenis van Everberg. Bovendien geeft ze regelmatig les aan verschillende groepen, waaronder gezinshulpen en OCMW-medewerkers.

"Zorg verbeteren betekent je kwetsbaarheid onder controle houden"    
 
 
 
 

Het Federaal Geneesmiddelenagentschap FAGG heeft de gratis website FarmaInfo gelanceerd, met als doel alle informatie over geneesmiddelen voor burgers en patiënten op één plek te verzamelen. De site biedt wetenschappelijk correcte en actuele informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten op de Belgische markt.

 
Realtime updates door FAGG
 
Naar de website
 
 
 
 

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Ben jij de geknipte persoon om hun vrijwilligersteam te versterken?

Word vrijwilliger    
 
 
 
 

Ruim 1,8 miljoen Belgen hebben deze herfst een boostervaccin laten zetten. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië zijn grote verschillen op te merken.

 
Vaccinatiemoeheid opgetreden
 
     
 
Op de agenda
 
Bekijk alle activiteiten